Lisätietoja

Autan sinua stailaamaan kotiasi myyntikuntoon omilla huonekaluillasi ja tavaroillasi. Annan rehellisiä kommentteja asunnon sisustuksellisesta kunnosta ja kerron suoraan mitä asunnossa olisi tehtävä ennen sen myyntiin laittamista. Raivaan tiloja ja poistan ylimääräisiä huonekaluja ja tavaroita varastoon esittelyiden ajaksi. Järjestelen esineitä kodissasi niin, että ne ovat aseteltu tyylikkäästi sisustuksellisesti. Esitän ideoita myös mahdollisen pienen pintaremontin tekemisessä: paikkausmaalaus seinissä, silikonien vaihto ja pinttymien puhdistus märkätiloissa, uunin ja kodinkoneiden puhdistus ym. 

Perussiistin asunnon stailauksessa myyntikuntoon sekä myyntikuvien ottamisessa menee useinmiten muutama tunti aikaa. Mitä enemmän huoneita, sen enemmän aikaa on hyvä varata. 

Pääkaupunkiseudulla 40% asunnoista, erityisesti pienistä asunto-osakkeista, myydään ilman välittäjää. Merkittävin syy asunnon myymiseen itse on kiinteistövälittäjän palkkion välttäminen. Mikäli myyntityö ja oman asunnon esittely tuntuvat luontevalta, kannattaa myyntiä kokeilla itse. Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet ja siksi kannattaa nähdä kunnolla vaivaa myyntiprosessin aloittamisen suhteen. 

Oman asunnon hinnan arvoiminen netissä on helppoa. Asunnon markkina-arvoa toteutuneiden kauppojen avulla voi haarukoida käyttämällä mm. asuntojen hintatiedot -palvelua

Asunto kannattaa laittaa myyntiin yhdelle tai useammalle myyntisivuistolle, joita ovat mm. OikotieEtuovi.comJokakoti.fiNettiasuntoTori.fi ja Solo.fi. Solo.fi on Suomen suurin itsemyyjien asuntopalvelu ja ilmoituksen jättäminen sinne on ilmaista. Noin puolet Solo.fi-palveluun laitetuista asunnoista menee kaupaksi ja loput päätyvät välittäjälle. 

Jotta asunto varmasti menee kaupaksi nopeasti ilman välittäjää, kannattaa asunnon myyntikuntoon laittamisessa nähdä vaivaa. Omaan asuntoon, joka on voinut olla kotina vuosia tai jopa vuosikymmeniä, ladataan usein liikaa tunteita, eikä osata nähdä asuntoa neutraalisti ostajan kannalta. 

Myyntisivustoilla olevien valokuvien perusteella saatava ensivaikutelma asunnosta on erittäin tärkeä. Usein jokaisen kodissa on paljon turhaa tavaraa, jolloin kuvissa asunto näyttää ahtaalta ja luontaantyöntävältä. Asuntoa kannattaa raivata ja stailata, mutta niin, että se toimii silti kotina koko myyntiprosessin ajan. Vaikka asunnon kalusteet eivät yleensä kuulu hintaan, toimivat kalusteet väistämättä mallina asunnon etsijöille. Jos asunnon sisustusta on mietitty, ostaja voi saada oivalluksia siitä, mihin esimerkiksi ruokapöydän voi sijoittaa ja millainen sohva olohuoneeseen mahtuu. Varsinkin nuoret asunnon ostajat kiinnittävät sisustukseen yllättävän paljon huomiota. Myös siisteys ja ylimääräisen tavaran karsiminen tekee aina hyvän vaikutuksen asuntoesittelyssä, eikä niiden merkitystä kannata aliarvioida. 

  • Aiotko myydä asuntosi ja kaipaatko apua asunnon myymiseen itse? 
  • Onko asuntosi ollut jo jonkin aikaa myynnissä, mutta nyt sille pitäisi tehdä jotain, jotta se menisi kaupaksi?
  • Tarvitsetko apua asunnon stailauksessa myyntikuntoon? 
  • Haluatko, että sinua autetaan hyvien myyntikuvien ottamisessa? 
  • Myytkö asuntosi välittäjän kautta, mutta asunto tarvitsee sitä ennen stailausta?

Olen tarvitsemasi apu myyntiprosessin alkuunpanemisessa! Ota yhteyttä!